Slipp långa transporter, vi kommer till dig

Vi kommer hem till dig eller någonstans i närheten och rensar samt betar ditt utsäde
med någon av våra mobila utsädesanläggningar 

 
IMG_0888.JPG

Mobil utsädesanläggning

  • Lång erfarenhet
    • Vi på Catrinelund har rensat utsäde i drygt 30 år.
  •  Vi har 2st anläggningar i drift och den 3:e håller på att byggas nu.  Den ena är byggd direkt på en lastbil och den andra är byggd på en lastbilstrailer. I och med att vi har egna elverk på lastbilarna så blir vi ännu mer flexibla om vart vi kan placera rensverket.

Råvaran bör vara analyserad. Det är inget krav från vår sida men för att kunna utföra en behovsanpassad betning så är en analys viktig.
Råvaran matas in i rensverket med en frekvensstyrd skruv som har en tratt. Där ska det tillföras råvara från antingen en kärra med en liten lucka eller direkt från en utlassningsficka. Kärrans lucka bör ha en böjlig slang så att inte råvaran rinner över och så att skruven alltid får rätt matning. Samma gäller om man tar från en ficka. då behöver man montera rör ner till tratten så att skruven får en jämn matning.

Det färdiga utsädet kommer i en storsäck som placeras på en våg. När rätt vikt uppnås lyfter vi ut säcken med den medföljande kranen så lantbrukaren kan köra in den direkt i sitt lager.
Även avrenset kommer i en storsäck. Vi har alltid med oss ett lager av nya säckar till försäljning. Säckarna töms genom att öppna en stos i botten som man lätt knyter igen till nästa säsong vilket vi uppskattar om ni gjort tills vi kommer och ska rensa.

Feature 2

The following is placeholder text known as “lorem ipsum,” which is scrambled Latin used by designers to mimic real copy. Donec eget risus diam. Mauris id fermentum nulla. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Nulla eu pretium massa.

Feature 3

The following is placeholder text known as “lorem ipsum,” which is scrambled Latin used by designers to mimic real copy. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec ac fringilla turpis. Mauris egestas at nibh nec finibus. Mauris egestas at nibh nec finibus. Mauris egestas at nibh nec finibus.